Architektura 21szego wieku : In Progress: Daeyang Gallery i House / Steven Holl Architects

Steven Holl Architects Właśnie otrzymaliśmy wiadomości od naszych znajomych z Steven Holl Architects na temat rozwoju ich najnowszej prywatnej galerii i rezydencji.
Usytuowany na wzgórzu sekcji Kangbuk w Seulu w Korei, geometria projektu jest eksperymentalną reakcją na szkic z 1967 roku dotyczący partytury muzycznej kompozytora Istvana Anhalta,.
Symphony of Modules.
odkryta w książce Johna Cage a zatytułowanej.
Notations ..
Ta strategia, która przebiega równolegle do studia badawczego na temat architektury muzyki .
powstają trzy osobne pawilony połączone przez taflę wody, która wyznacza płaszczyznę odniesienia od góry i od dołu.
Więcej zdjęć z budowy, renderingów i oczywiście niesławnych akwarel Hollowa po przerwie.
Przyjeżdżając przez bambusową ścianę ogrodu przy wejściu, gość wchodzi przez frontowe drzwi i wchodzi na niskie schody.
W tym momencie widz jest na poziomie oczu z centralnym stawem, powodując, że trzy pawilony wyglądają jak pływające na własnych odbiciach.
Po dotarciu do pawilonów, paski światła przedzierają się przez 55 pasów świetlików na dachach, tworząc dynamiczne wzory iluminacji we wnętrzu.
Daje to ideę przestrzeni jako milczącej do aktywacji światłem .
Światło ugina się wokół wewnętrznych przestrzeni za pomocą 5 pasków przezroczystego szkła umieszczonych w celu skręcenia światła.
.
Steven Holl Architekci Wnętrza pawilonów to bambus czerwony i barwiony na węgiel drzewny, a świetliki przecinają czerwony bambusowy sufit.
Powierzchnie zewnętrzne to opadająca skóra ze specjalnie obrobionego mosiądzu, który naturalnie starzeje się w krajobrazie.
.
Steven Holl Architects Basen refleksyjny, otoczony ogrodami, biegnie prostopadle do pasm świetlików.
Paski szklanych soczewek przynoszą pstrokate światło do białych gipsowych ścian i białej granitowej posadzki galerii poniżej.
.
Steven Holl Architects Umieszczenie pawilonów aktywuje różne poziomy płaszczyzny podłoża, przy czym światło odgrywa kluczową rolę zarówno w rozróżnianiu różnych momentów, jak i łączeniu odrębnych bytów i przestrzeni śródmiąższowych.
.
Steven Holl Architects Będziemy Cię informować na bieżąco o postępach w budowie.
Sekcje .
Steven Holl Architects Daeyang Gallery i House Seoul, Korea 2008.
2011 CREDIT SHEET klient: Daeyang Shipping Co.
Ltd.
Architekt: Steven Holl Architekci, Steven Holl (architekt projektu), JongSeo Lee (współpracownik), Annette Goderbauer, Chris McVoy (doradca projektu), Francesco Bartolozzi, Marcus Carter, Nick Gelpi , Fiorenza, Matteoni, Rashid Satti, Dimitra Tsachrelia (zespół projektowy) miejscowy architekt: E.rae Architekci inżynier konstruktor: inżynier mechanik SQ Engineering: Buksung HVAC + R Konsultant ds.
Oświetlenia technicznego: L.
Observatoire Międzynarodowy generalny wykonawca: Jehyo OPIS TECHNICZNY: okres budowy Styczeń 2010 program mieszkaniowy i galeria sztuki typ projektu prowizja bezpośrednia system konstrukcyjny RC ściana strukturalna i stal główne materiały odsłonięte beton i powierzchnia panelu miedzianego 5774f / 1760m powierzchnia podłogi (kwadrat) 10699sf / 994sm
[podobne: meble młodzieżowe, szafy przesuwne, meble kolonialne ]

Tags: , ,

Leave a Reply

Powiązane tematy z artykułem: meble kolonialne meble młodzieżowe szafy przesuwne